De 14 daagse Santorini route

Onze Santorini route is zeer gevarieerd en gaat langs circa 10 van de mooiste eilanden van de Cycladen en Dodekanesos. Er worden gemiddeld 20 mijlen per dag gezeild, maar er zijn ook enkele rustdagen ingepast. Dit is zeilen in Griekenland at it’s finest!

Bekijk hier de route:

Dag 1 (aankomstdag):
Welkom in Griekenland.  Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutjes in en krijg je eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. De rest van de dag kan je op het strand genieten of Kos stad verkennen.

Dag 2:
We varen vroeg uit en hijzen de zeilen en je ontvangt de eerste zeilinstructies. We leggen aan in de baai van Palionnisos op Kalymnos en worden met een bootje opgehaald voor een korte wandeling naar een taverna hoog op de rotsen met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 3:
Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita. Het anker gaat uit pal voor het strandje in de baai. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Giorgos. Als de wind meezit komen we redelijk op tijd aan, en is er genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen in het diepblauwe heldere water.

Dag 4:
Een enerverende zeiltocht naar Amorgos langs de steile rotsen, die loodrecht uit zee lijken op te rijzen, varen we naar het levendige haventje Aiyiali. Vanaf hier kunnen we met de bus of brommer een uitstapje maken naar Chora, een dorpje dat hoog op de berg ligt.

Dag 5: Een luie dag vandaag. We zeilen slechts 18 mijl naar Katapola op Amorgos vanwaar we een adembenemende tocht met de brommer naar het beroemde Hozoviotissa klooster maken.

Dag 6: Met halve wind  zeilen wij naar Iraklia waar we voor anker gaan in de zuidelijke baai Alimia. We koken aan boord en genieten van een heerlijke avond onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7: Vandaag zeilen wij naar Ios, met zijn prachtige stranden en een wereldberoemd nachtleven.

Dag 8:  Een lange zeiltocht naar Santorini. We varen dwars door het peilloos diepe kratermeer naar de zuidkant van het eiland waar we afmeren in de marina Vlichada

Dag 9/10: We maken een dag trip over dit beroemde eiland met een huurauto en genieten van de mooiste zonsondergang.

Dag 11: Heerlijk met de wind in de rug speren we naar Astypalaia, maar maken eerst nog een mooie zwemstop op het vrijwel verlate eilandje Anafi. Sofi staat ons al op het strand op te wachten. Se runt hier een kleine taverna op het strand in de schaduw.

Dag 12: Een lange zeiltocht naar het vulkaan eiland Nisyros waar we als we nog tijd hebben een bezoek brengen aan de nog altijd sissende kraters van de vulkaan.

Dag 13: Van Nisyros zetten weer koers naar Kos en maken nog een zwemstop bij de  “therma”, de warmwaterbronnen. We meren weer af op onze vaste stek in Kos Marina en maken ons op voor een laatste avond in deze bruisende uitgaansstad.

Dag 14: Dit is de transferdag. Je gaat met heel veel mooie herinneringen en nieuw vrienden weer naar huis.

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 8 personen. De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weer- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit altijd ter beoordeling van de schipper.