Meezeilen vanuit Griekenland of Turkije,

Een perfecte zeilvakantie beleef je met Blue Water Sailing...

Wij bieden je een veelzijdige en onbezorgde vakantie aan boord van onze comfortabele zeiljachten Omiros en Osiris. Deze uitermate luxe zeiljachten worden bemand door ervaren Nederlandse schippers, die het vaargebied als geen ander kennen en je graag alles vertellen over het reilen en zeilen aan boord. Samen met je reisgenoten ga je een actieve en ontspannen zeilzwerftocht tegemoet.

BlueWaterSailing organiseert al meer dan 40 jaar avontuurlijke zeilvakanties in Griekenland en Turkije.

Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van meezeilvakanties, speciaal voor singles, jongeren, of alleengaanden die actief willen zeilen in de vakantie.

We zeilen van eiland naar eiland, gooien het anker uit in de mooiste baaitjes, of meren aan in kleine en pittoreske vissershaventjes. Terwijl de schipper zijn kookkunsten uit de kombuis tovert, kun je heerlijk zwemmen en snorkelen in het kristal heldere water. Ook gaan we regelmatig aan land om aan te schuiven in een Griekse taveerne waar we ons laten verwennen op een van de Griekse specialiteiten zoals gegrilde octopus, stifado, calamaris, of een overheerlijke Griekse salade met een glaasje ouzo of een ijskoud Myhtos bier. 
Er is altijd voldoende tijd om een stadje te verkennen, een mooie wandeling te maken en te genieten van de fraaie uitzichten vanaf de diverse eilandjes die we aandoen.
Terwijl het zeiljacht door het water snijdt kun je actief meezeilen of lekker zonnen en luieren met je favoriete muziek in de oren op het ruime comfortabele teak dek. Maar je kan natuurlijk ook zelf aan het roer staan, de winches mannen, of de route op de kaart helpen uitzetten.

De jachten zijn speciaal uitgerust voor het varen op open zee. Anders dan bij het flottielje zeilen, kunnen wij onze koers en bestemming zelf bepalen en aanpassen,en zijn dus niet afhankelijk andere meevarende schepen.

Een perfecte zeilvakantie beleef je met BlueWaterSailing...

Omiros Daily trip

Dag trips bij Blue Water Sailing

Sinds de zomer van 2014 is het mogelijk om een van onze schepen te charteren voor 1 dag. Heb je een vakantie geboekt op Kos en wil je even helemaal uitwaaien op 1 van onze schepen. Neem dan contact op met ons en wij bespreken de mogelijkheden voor je.

Geboekt kan er worden met en zonder schipper. U dient dan wel in het bezit te zijn van het internationale vaarbewijs en aantoonbare ervaring.

 • Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag. 
 • in of exclusief schipper ( internationaal vaarbewijs en aantoonbare zeezeil ervaring verplicht) 
 • inclusief haven en dieselgelden
 • Lunch niet inbegrepen. Deze zal zelf verzorgd moeten worden. dit zelfde geld voor dinner, indien de avond word meegeboekt. 

Voor info mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

MEEZEILEN VANUIT KOS

Je hebt een zeilreis geboekt van een of twee weken vanuit Kos met BlueWaterSailing. Leuk dat je er bij bent! 
Hieronder volgt enige praktische informatie die je bij je voorbereidingen voor de reis van dienst kan zijn.

Aanvang van de reis:
Je reis begin in Nederland of Belgie met de vlucht naar Kos. Zorg ervoor dat de bemanning van BlueWaterSailing op de hoogte is van je vluchtnummer en aankomst tijd (ook als je geen transfer hebt geboekt). 

Transfers:
Dag van aankomst en vertrek is Donderdag. Je komt aan op het vliegveld van Kos. Indien je de reis inclusief transfer hebt geboekt wordt je daar opgehaald door een van de Crewleden van BlueWaterSailing. Hij/Zij zal bij de uitgang van het vliegveld op je wachten. 
Met een busje of taxi wordt je naar Kos Marina gebracht. 
Indien je op eigen gelegenheid naar het schip komt, neem dan contact op met Frank. Hij kan je precies laten weten waar de schepen liggen. 
Bel of sms naar: 00(30) 693 40 79 767, om te informeren naar de exacte ligplaats. Soms komt het voor dat wij in de zomer ook wel eens in de haven van Kardamena liggen en niet in Kos Stad. 

Routes:
Wij varen verschillende routes, zodat je ook bij een twee weekse reis niet twee keer langs te zelfde eilanden varen. Voor het reischema raadpleeg onze overzicht. Echter kan het voorkomen dat wij door weersomstandigheden deze routes moeten aanpassen. 

Het schip:
Je zeilt met de Omiros of Osiris, een zeewaardig zeiljacht van ruim 15 meter van het type Sun Odyssey 51. Deze schepen zijn van alle gemakken  voorzien. Er zijn 3  2-persoons, en 2 3-persoonshutten.  Elke hut heeft z'n eigen douche en toilet faciliteit. Hiernaast hebben we een gezellige kajuit, een ruime kombuis, achterop is een zwemplatform met douche. Een uitgebreide navigatiehoek met alle windinstrumenten, navigatie computers  en GPS maken het mogelijk steeds optimaal te zeilen. Er is altijd een stop contact met 220 v aanwezig voor het opladen van camera’s en telefoons.

De jachten zijn  voorzien van een kombuis met een koelkast, een (gas)fornuis met oven en alle overige toebehoren voor het bereiden van maaltijden aan boord.  Er wordt zo veel mogelijk gezeild, van de motor wordt alleen gebruik gemaakt als dat nodig is, bijvoorbeeld om tijdig een haven te bereiken. ’s Avonds gaat het schip voor anker in een baai of wordt er in een vissershaventje afgemeerd. Als het schip voor anker ligt, is er genoeg tijd om te zwemmen of te snorkelen.

De schipper en mede passagiers :
De jachten worden gevaren door ervaren schippers. Zijn kennen het gebied als hun broekzak en zullen je steeds verrassen door de mooiste baaitjes of haventjes te kiezen. De gasten zijn over het algemeen uit Nederland of Belgie.
Hoewel dit actiefe meezeilvakanties zijn, verwacht de schipper niet dat iedereen ook daadwerkelijk actief deelneemt met het  zeilen en navigeren. Het is jou vakantie, dus als je lekker op dek wilt luieren, van de zon wilt genieten en je boek wilt lezen is dit natuurlijk prima.
  

Slaapplaatsen:
Aan boord is plaats voor max 12 passagiers, maar wij varen met maar 8 passagiers en 2 bemanningsleden (Schipper en maat). 
De slaapplaatsen zijn voorzien van kussens en dekens. Je dient zelf een lakenzak en/of slaapzak mee te nemen. Een slaapzak is ook praktisch indien je aan dek wilt slapen. Hiervoor zijn extra dek matrasjes en kussens  aanwezig. 

Verder aan boord aanwezig:
Enkele sets snorkelmateriaal/flippers, vrij te gebruiken. Een CD/MP3 speler aangesloten op het on board sound system; neem eventueel je eigen favoriete muziek, het beste op je Ipod of Mp3 stick. 

Eten en drinken:
De maaltijden worden gezamenlijk genoten. Hiervoor wordt een maaltijdenpot aangelegd, waarin iedere passagier voor de week een bedrag van € 150,- inlegt... Gedurende de week wordt er minimaal 2 keer aan boord gekookt, als bijvoorbeeld het schip in een baai voor anker ligt. Inbegrepen zijn het daagelijkse uitgebreide ontbijtbuffet, lunch, fruit en (happy hour snacks). Hiernaast verzorgen wij alle frisdrank, water en happy hour versnapperingen (bijvoorbeeld cocktails, bier en wijn). Indien wij niet het avondeten aan boord genieten, zijn de kosten voor eten en drinken aan de wal voor eigen rekening. 

Bijkomende kosten:
Bij aankomst betaal je aan de schipper een vast bedrag van € 50,- per week voor de lokale kosten. Dit zijn vooral de kosten van havens, water, diesel, het transit log  en de toeristen belasting. Overige bijkomende kosten zijn eventuele gemeenschappelijke (optionele) excursies en natuurlijk je persoonlijke uitgaven.

Totale kosten boordkas:
Bij aankomst aan boord worden in totaal door alle medereizigers €200 per persoon per week ingelegd. €150 voor eten en drinken en €50 voor de lokale kosten. 

Bagage:

Neem geen koffers mee, dit is aan boord zeer onhandig! Pak je bagage in een plunjezak of sporttas, die eenmaal uitgepakt gemakkelijker is weg te bergen.

Niet vergeten mee te nemen:

 • Paspoort / Europese Identiteitskaart
 • Geld/pinpas
 • Ticket/verzekeringspapieren
 • Praktische kleding (korte broek, T-shirts/evt.1 met lange mouwen i.v.m. de zon)
 • Sweater en lange broek
 • Zwemkleding
 • Zonnebril/pet met klep
 • Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
 • Evt. medicijnen

Overige praktische informatie:

 • Je dient voor Griekenland in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart.
 • Vaccinaties zijn voor Griekenland niet nodig
 • De munteenheid in Griekenland is de Euro. Er zijn diverse pinautomaten op Kos en meestal kan op de  grotere eilanden ook gepint worden.
 • Tijdsverschil: het is in Griekenland een uur later dan in Nederland.

In geval van nood kan met de volgende nummers worden gebeld: 00 (31) 6 51 05 41 71  of in Griekenland  00(30) 693 40 79 767

Wij kijken er na uit om je binnenkort op de Omiros en Osiris te begroeten! Veel plezier met de reisvoorbereidingen en tot snel! 

 

Onze Schepen

greece De zeiljachten Omiros en Osiris zijn van het type Sun Odyssey 51. Deze jachten worden gebouwd door de beroemde Franse scheepswerf Jeanneau. De schepen hebben twee 3-persoonscabines voorin en twee 2-persoonscabines in het achter schip.turkeyonze zeiljachten Omiros en Osiris

Nieuwsbrief

Crewed charter

greece De Osiris of Omiros wordt met schipper verhuurd vanaf Kos Marina aan groepen van maximaal 10 personen. Het schip beschikt over 2 dubbele cabines achterin, en twee 3-persoonscabines voorin. Ook is er nog een dubbele hut in de voorpiek. assure s a plenty of sun and sea and excellent sailing conditions.turkeySunset Greece

Daily trips

greece De Osiris of Omiros kunnen ook gehuurd worden voor een dagtripje rond het eiland Kos. Even weg van de strandvakantie en heerlijk het water op met een van deze luxe zeiljachten. Dit is inclusief schipper, lunch en haven en dieselgelden.turkeytrekken aan het touw

Tripadvisor award