Meezeilen Griekenland

Met de comfortabele zeiljachten de OMIROS en de OSIRIS varen we elke week vanuit Kos langs een aantal van  de twaalf eilanden van het vaargebied de “”Dodekanesos “”. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je van een Zeilvakantie met volop zon en zee en uitstekende zeilcondities.

In dit gebied staat meestal een stevige  stabiele Noordwesten wind, die in kracht van 4 tot 7 Bf  varieert, waardoor het er bij uitstek geschikt is om actief te zeilen. Deze wind maakt het ook in de warme zomermaanden aangenaam, want zij zorgt ook  voor een verfrissende verkoeling.

Programma & routes

Afhankelijk van de vertrekdatum  varen de comfortabele zeiljachten de OMIROS en de OSIRIS een route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos , in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos. of in westelijke richting  naar Astipalea  en Amorgos    De zeilroutes bieden een enorme  verscheidenheid aan haventjes, verscholen baaitjes met  prachtige stranden

Kos - West Route

Kos - West Route, volle vaart

De West route is de meest intensieve van de 3.  Er wordt gemiddeld 25 Nautische mijlen per dag gezeild. De route is zeer gevarieerd en gaat langs de mooiste eilanden. Het weer is optimaal om te zeilen door de continue wind van minimaal 5 BF.

Lees meer: Kos - West Route

Kos - Zuid route

zeilen langs de Zuid route - Kos

Deze zeilreis gaat vanuit Kos in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos. Prachtige Griekse eilanden met zeer verfijnd zeilweer. een van onze favorieten.

Lees meer: Kos - Zuid route

Kos - Noord route

Kos - Noord route, Patmos  Klooster

Een route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos. heerlijk zeilen met gegarandeerd goed weer. Een ideaal begin om Griekenland te leren kennen.

Lees meer: Kos - Noord route

Tripadvisor award