Met een stevige wind in de zeilen over de diepblauwe zee, van eiland naar eiland. Aanmeren in een pittoresk haventje, een onbewoond eiland of een afgelegen baai.

Neem een frisse duik, ga zonnen op het ruime teakdek, schuif aan in een Griekse taveerne en val in slaap onder de eindeloze sterrenhemel. De Nederlandse schipper maakt je wegwijs in het zeilen en navigeren. Natuurlijk sta je ook aan het roer en help je met het hijsen van de zeilen of het mannen van de winches

Het zeilgebied is de Dodecanesos

Dankzij de stabiele wind, kracht 4 tot 7 is de Dodecanesos een heerlijk zeilgebied. De haven van aankomst en vertrek is Kos Marina, gelegen op loopafstand van Kos-stad. We zeilen van eiland naar eiland en gaan voor anker in een gezellig haventje of afgelegen baai. Je kunt de zeiltocht zo actief maken als je zelf wilt, lekker luieren op het dek of meehelpen de zeilen hijsen en aan het roer staan. Elke week vertrekt de Omiros of Osiris langs verschillende routes Noord, West, of Zuid zodat je ook eenvoudig een 14 daagse reis kunt samenstellen zonder langs dezelfde eilanden te varen

Zie routes: Kos - Noord route Kos - West Route | Kos - Zuid route 

Verblijf aan boord

Je scheept in op een zeewaardig zeiljacht van ruim 15 meter lang, voorzien van alle gemakken en comfort.  Met een groep van max. 8 gelijkgestemde singles en/of alleenreizenden verblijf je in twee- of drie persoonshutten met één of twee deelnemers van het zelfde geslacht. Elke hut heeft een eigen toilet, wastafel en een douche met warm en koud stromend water. De indeling van de hutten wordt ter plaatse in overleg met de groep en de schipper geregeld. Wil je het liefst een plekje voor jezelf op het dek, dan kan dat ook, want er zijn zes plekken op het dek te verdelen.
Op het ruime teakhouten dek is volop gelegenheid om in de zon te liggen, terwijl het jacht door het kristalheldere water snijd is het hier met de juiste muziek in de oren goed toeven De ruime kuip is voorzien van een biminitop, die beschutting biedt tegen al te veel zon.

blue water sailing

Kos stad en omgeving

Kos-stad staat vooral bekend om haar bruisend uitgaansleven. De Bar Street in het oude centrum vormt het centrum van een uitgebreid uitgaanscircuit dat pas goed opgang komt in de kleine uurtjes.Voor elk wat wils Bars, Disco's met Dance, R&B , Jazz, maar ook Latin en Salsa en dit alles op loop afstand van elkaar. 

Het veelzijdige eiland biedt prachtige zandstranden en een aantal bezienswaardigheden, zoals het heiligdom van Asklepius, een beroemd kuuroord uit het verre verleden, gewijd aan de god van de gezondheid, Asklepios. Later liet hier omstreeks 400 v Chr de arts Hippocrates zijn leerlingen de beroemde “eed van Hippocrates” ’afleggen

Ik zweer bij Apollon de genezer, bij Asclepius, Hygieia en Panacea en neem alle goden en godinnen tot getuige, om naar mijn beste oordeel en vermogen de volgende eed te houden: Ik zal mij verre houden van iedere welbewuste slechte daad en van elke verleiding, in het bijzonder van de geneugten der liefde met mannen of vrouwen, of zij vrij zijn of slaaf."

Er zijn fietsen, brommers en auto’s te huur om een verkenningstocht over het eiland te maken.

Op Donderdag, de dag van aankomst en vertrek, wordt niet gezeild.

 Groepsgrootte: 4 - 8 deelnemers

Leeftijdsgroepen:   25-45 jaar

Reisduur: 8 of 15  dagen  aankomst- en vertrek op donderdag 

Tripadvisor award