Oost route – nieuw

We zeilen vanuit  Kos richting Oosten en verkennen de prachtige Turkse kust.
Er zal actief worden gezeild en deze route is bij uitstek geschikt voor Geschiedenis – en natuurliefhebbers

 Dag 1 (Donderdag, dag van aankomst)
Welkom aan boord! Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutjes in en krijg je eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos stad verkennen. Vandaag wordt niet gevaren.

 Dag 2 :
We verlaten Kos vanochtend op tijd en zetten koers richting de turkse kust. Vanavond eten wij bij Captain Ibrahim, die ons zal verblijden met fantastische turkse gerechten.

Dag 3:
We beginnen de dag met een relaxt ontbijt aan boord. Wie wil kan ook nog even langs Ibrahim voor een echte turkse koffie of een lekkere thee. Vandaag zeilen we verder richting Oosten, naar Akbük. Akbük is een klein dorpje, met veel campings en restaurants aan het strand.

 Day 4:
Na een korte zeiltocht arriveren wij op “Cleopatra Island”- Sideyri Adasi, waar wij een lunchstop inlassen. Sideyri Adasi staat vooral bekent om zijn practige amphi theaters en geschiedenis. Wellicht beslissen wij om hier ook voor de nacht te verblijven…of we maken ons na een lekkere lunch en uitgebreide zwemstop op maar Karaca Sogut. Sogut is een prachtige baai, omgeven van groen bos en mooie heuvels.

Day 5:
Vanaf hier gaat het weer richting westen, verder langs de Turkse kust. Als de wind ons goed gezind is, arriveren wij vanavond in Yedi Adalari. Hier droppen we onze anker in een van de vele baaien en zullen we genieten van de mooie stranden en het blauwe water.

Day 6:
Een reis langs de prachtige Turkse kust is voor ons niet kompleet zonder een stop aan onze favorite bai Mersincik. Waarom is Mersincik onze favorite baai? Omdat je hier fantastisch kan snorkelen, we heerlijk kunnen wandelen over een mooi strandje en als we geluk hebben komt Karel langs op een bezoekje. Karel is een loggerhead Schildpad, dat ons wel eens komt bezoeken, mocht het niet te druk zijn in de baai.

Day 7:
Vandaag komen we weer aan op Kos. Maar als we op tijd vertrekken hebben we tijd zat voor een lunch stop in Aspat, voordat we weer rond 16 uur  terug zijn in de Marina van Kos. Op onze laatste avond samen, gaan we heerlijk grieks uiteten en maken we daarna het uitgaangsleven van Kos onveilig of genieten we nog van een gezellige borrel aan boord.

Day 8:Helaas het eind van onze tocht en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis. Mocht je nog een tweede week bij ons aan boord verblijven, heb je vandaag een rustdag en kan je heerlijk op het strand vertoeven of een dag Kos-stad verkennen.

 

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 8 personen.

De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weer- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit altijd ter beoordeling van de schipper.