Route Noord

Deze route brengt je vanaf Kos in Noordelijke richting naar de prachtige eilanden Kalymnos, Leros en Patmos.
Dag 1: Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutjes in en krijg je eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos stad verkennen.
Dag 2: We varen vanuit Kos naar Kalymnos, Kalymnos is een levendig eiland dat bekend is om de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjordachtige baai met steile kliffen. We eten in het traditionele restaurant Poppie’s. Met de sterke verhalen van Steve en de verrukkelijke salades van Zavestie kan de avond niet meer stuk.
Dag 3: Langs de ruige rotskust van Kalymnos voert de zeiltocht ons naar Leros. We gaan voor anker in de lieflijke baai Pandeli. We liggen met een lijntje direct aan het restaurant van George die s’avonds met zijn bouzouki zijn zoete ballades over de zee laat neerdalen. Zijn stoeltjes en tafeltjes staan tot in zee en terwijl je van zijn kookkunsten zit te genieten,knabbelen de krabbetjes aan je tenen.
Dag 4: We zeilen verder noordwaarts naar Lipsi  we maken eerst nog even een stop in de Blue Lagoon om heerlijk te lunchen en te zwemmen. Lipsi is een belangrijke stop voor jachten geworden, er is een goede supermarkt een aantal gezellige barretjes en restaurantjes. Het oude stadscentrum is op loop afstand, en is zeker de moeite waard om te verkennen.
Dag 5: Als de wind ons gunstig gezind is varen we door naar Arki een klein maar heel pittoresk eilandje met 2 barretjes  en 3 restaurants
Dag 6: Van Arki steken we over naar Patmos en gaan voor anker in het baaitje Gricos aan de zuidkant van het eilandje. Vanaf hier gaat een wandelpad naar boven, waar Chora en Scala liggen. Boven staat, naast een indrukwekkend middeleeuws fort, een beroemd klooster. Veel pelgrims bezoeken dit klooster elk jaar, omdat volgens de overleveringen de Apostel Johannes hier zijn laatste updates van God heeft ontvangen tijdens het schrijven van het Nieuwe Testament.
Dag 7: We moeten vroeg op, want  we hebben nog een lange zeildag voor de boeg; terug naar Kos Als we tijd hebben maken we nog een korte zwem stop op het eilandje Pserimos, alvorens we weer aan leggen op onze vertrouwde plek in de luxe Kos marina. We maken ons op voor een laatste avond en proberen het nachtleven van Kos eens uit. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bar’s en disco’s, die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd
Dag 8: Terugkeer naar Kos. Helaas ook het eindpunt van onze zeilzwerftocht, en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis.