Ontmoet Captain Franky. Met meer dan 45 jaar zeilervaring, waarvan wel 35 jaar in het Griekse zeilgebied, weet hij als geen ander waar de mooiste baaitjes en strandjes te vinden zijn. Om zijn passie voor de zee en het zeilen met anderen te kunnen delen, heeft Frank BlueWaterSailing opgericht.
Frank is deze winter actief geweest in Azië en is o.a. betrokken geweest bij de restauratie van een Classic Crand Banks Gaff schoener van 38 meter in Phuket.
Deze captain verstaat zijn vak en weet zijn twee schepen, Omiros en Osiros altijd even bekwaam over de golven te navigeren.


Julia is een van de weinige vrouwelijke schippers in de Dodekanesos. Dus ze weet haar mannetje te staan. Zeilen is voor haar de optimale mix tussen inspanning en ontspanning. Op en aan het water komt ze pas echt tot rust.
Ze vindt het geweldig om heerlijke gerechten uit de kombuis te toveren en door haar energieke persoonlijkheid is ze altijd in voor een dansje aan dek. En terwijl iedereen tijdens de lunch-pauze ligt te dutten, verkent Julia snorkelend of met de SUB de omgeving.  Als ze niet aan boord is van de Omiros of Osiris is, regelt ze alle backoffice activiteiten voor BlueWaterSailing.


John zeilt ook alweer een tijdje mee met BlueWaterSailing. Ooit is hij begonnen met kleine bootjes en windsurfen. De boten werden steeds groter en de tochten steeds langer. In Nederland vaart hij graag met zijn eigen zeilboot en doet hij regelmatig mee aan wedstrijden. Nu bestuurt hij onze zeiljachten door de Dodekanesos.
John heeft naast zijn goede skipperskills ook een aantal goede dansmoves te bieden: bij een avondje uit, vind je hem snel terug in het midden van de dansvloer.


Sinds 2019 heeft Miranda zich bij de crew van BlueWaterSailing gevoegd. Na 10 jaar in de gehandicaptenzorg werkzaam te zijn geweest besloot zij het over een andere boeg te gooien. Ze heeft haar baan opgezegd om haar passie voor het zeilen en de liefde te volgen. Zij voelt zich als een vis in het water als de zeilen gehesen zijn en de boot door de golven glijdt. Mocht je haar op het dek missen, dan vind je haar in de kombuis waar ze heerlijke gerechten maakt. Eenmaal aan land struint Miranda de omgeving af, op zoek naar mooie plekjes en bezienswaardigheden om aan jullie te kunnen laten zien.
Samen met de rest van de crew staat ze klaar om jullie een onvergetelijke fantastische tijd aan boord te bezorgen!


Onze Osiris is een zeiljacht van het Type Jeanneau Sun Odyssey van 51ft – bijna 15m lang.
Frank heeft de Osiris helemaal ingericht voor de comfortabele chartervaart.

De Osiris heeft 4 hutten. Elke hut is heeft 2 single bedden en eigen WC en douche. Wij hebben in ieder hut USB-ports zodat je je telefoon kunt opladen.
In de salon vind je een grote eet-tafel en een kleine library met boeken om te lezen. En is het schip voorzien van een navigatie-tafel waar de schipper de route voor de dag uitstippelt.  In de galley wordt er iedere ochtend een ontbijt buffet voor je klaargemaakt en in de middag wordt er een lunch uit de kombuis getoverd. De waterfilter aan boord, zorgt ervoor dat je altijd je bidon kunt bijvullen met schoon drinkwater.
Boven aan deck hebben wij een grote Bimini waardoor er altijd een plekje in de schaduw te veroveren valt en mocht je een dutje in de zon willen doen kan dat op een van onze grote dekmatrasjes. Hier kan je overigens ook s’nachts je bedje maken en een nacht onder de sterren slapen.

Na een heerlijke duik of snorkelpartij in het verfrissende, kraakheldere blauwe water kan je het zoutwater afspoelen op het achterdek.
Voor onze BBQ avonden wordt hier dan ook onze gas BBQ opgebouwd, en kunnen wij genieten van een heerlijk dinertje aan boord, onder de sterren.


De Omiros is ook van het Type Jeanneau Sun Odyssey en is bijna 15m lang.

Net zoals de Osiris is dit schip volledig ingericht op het varen met groepen. Er zijn 4 2-persoonshutten met single bedden. 3 van de 4 hutten hebben een eigen douche en WC. Omdat Frank de plan heeft om met de Omiros de wereld rond te gaan, is een van de WC’s eruitgehaald om ruimte te maken voor een generator en desalination installatie. Verder is de Omiros van alle gemakken voorzien en heeft de zelfde inrichting als de Osiris.