De 15 daagse Santorini route

Onze Santorini route is zeer gevarieerd en gaat langs circa 10 van de mooiste eilanden van de Cycladen en Dodekanesos. Er worden gemiddeld 20-30 mijlen per dag gezeild, maar er zijn ook enkele rustdagen ingepast. Dit is zeilen in Griekenland at it’s finest!

We raden je aan om deze reis enkel te boeken als je al eens een paar dagen op een zeiljacht hebt doorgebracht – we vereisen geen zeilervaring, maar het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het langere zeildagen betreft, het weer ook niet altijd meezit en we regelmatig verblijven wij in een baai vrij voor anker, waardoor wij niet van boord gaan of enkel met de dinghy aan land kunnen.

All onze routes zijn indicatief en afhankelijk van de weers-en windomstandigheden. 

Bekijk hier een voorbeeld van de Santorini-route:

Dag 1 (aankomstdag):
Welkom in Griekenland.  Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. De rest van de dag kan je op het strand genieten of Kos-stad verkennen.

Dag 2 (vrijdag):
We varen vroeg uit, hijsen de zeilen en je ontvangt de eerste zeilinstructies. We leggen aan in de baai van Palionnisos op Kalymnos en worden met een bootje opgehaald voor een korte wandeling naar een taverna hoog op de rotsen met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 3 (zaterdag):
Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita. Het anker gaat uit pal voor het strandje in de baai. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Giorgos. Als de wind meezit komen we redelijk op tijd aan en is er genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen in het diepblauwe heldere water.

Dag 4 (zondag):
Na een enerverende zeiltocht naar Amorgos langs de steile rotsen, die loodrecht uit zee lijken op te rijzen, varen we naar het levendige haventje Aiyiali. Vanaf hier kunnen we met de bus of brommer een uitstapje maken naar Chora, een dorpje dat hoog op de berg ligt.

Dag 5 (maandag):
Een luie dag vandaag. We zeilen slechts 18 mijl naar Katapola op Amorgos vanwaar we een adembenemende tocht met de brommer naar het beroemde Hozoviotissa klooster maken.

Dag 6 (dinsdag):
Met halve wind zeilen wij naar Iraklia waar we voor anker gaan in de zuidelijke baai Alimia. We koken aan boord en genieten van een heerlijke avond onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7 (woensdag):
Vandaag zeilen wij naar Ios, met zijn prachtige stranden en een wereldberoemd nachtleven.

Dag 8 (donderdag): 
Een lange zeiltocht naar Santorini. We varen dwars door het peilloos diepe kratermeer naar de zuidkant van het eiland waar we afmeren in de Marina Vlichada.

Dag 9/10 (vrijdag/zaterdag):
We maken een dag trip over dit beroemde eiland met een huurauto en genieten van de mooiste zonsondergang.

Dag 11 (zondag):
Heerlijk met de wind in de rug speren we naar Astypalaia, maar maken eerst nog een mooie zwemstop op het vrijwel verlate eilandje Anafi. Mocht het rustig weer zijn, kunnen wij zelf vrij voor anker op het strand van Anafi de nacht doorbrengen. We ankeren dan op 3-4 diepte, op perfecte zandgrond – je waant je wel in het karibisch gebied.

Dag 12 (maandag) :
Indien wij de nacht op Anafi hebben doorgebracht – varen wij vandaag naar Astipalia.
Mochten wij al op Astipalia zijn, dan maken wij ons vandaag op richting Nysiros of Kalymnos. Welke van de twee eilanden het wordt hangt af van de windrichting.

Dag 13 (dinsdag):
Vandaag hebben we dus meerder opties.
Mochten wij in Astipalia zijn vandaag – dan varen wij of na Kalymnos (Pothia) of Nysiros. Allemaal geheel afhankelijk van het weer. Maar beide keuzes zijn best lange zeildagen – dus we vertrekken vroeg.
Indien we al richting Kalymnos zijn gevaren, zullen wij vandaag een ander baaitje op Kalymnos aandoen.
Indien we koers hebben gezet naar Nysiros, hebben wij vandaag een heel relaxte dag en hebben we de hele ochtend tijd om het vulkaan eiland te verkennen. Na de lunch vertrekken wij dan richting Giali of Mercincek, waar wij de nacht in een baai doorbrengen en BBQen.

Dag 14 (woensdag)
Vandaag varen wij weer terug richting Kos. Rond 16/17 uur meren weer af op onze vaste stek in Kos Marina en maken ons op voor een laatste avond in deze bruisende uitgaansstad.

Dag 15 (donderdag):
Dit is de transferdag. Je gaat met heel veel mooie herinneringen en nieuw vrienden weer naar huis.

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 8 personen. De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weer- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit altijd ter beoordeling van de schipper.

meezeilen