Ben je nieuwsgierig naar het leven aan boord, wil je gewoon even wegdromen achter je bureau, of heb je nog een laatste zetje nodig om je reis met ons te boeken? Lees dan hier onze nieuwsupdates en blogs van onze crew.
Volg hier onze updates, instagramfeed en bekijk onze fotocollectie.
2 juni 2020: Minder plastic, beter voor het milieu.

Voor wie al eens eerder met ons is komen zeilen, weet dat wij veel moeite doen om onze reizen zo duurzaam mogelijk te maken.
Menig lunch stop wordt gebruikt als missie om plastic uit het water te vissen. Hier komen vaak vele zakken met afval bij elkaar, die wij dan op het volgende eiland naar de stort brengen.

Maar zelf hebben wij ook veel plastic aan boord helaas. Zo komt ons drinkwater uit 1,5 L plastic flessen, die we dan weliswaar, altijd correct recyclelen. Maar ieder PET flesje is er een teveel volgens ons.

Gezien ons seizoen, wegens Corona later begint dan gebruikelijk hebben wij deze extra tijd benut om onze boten te voorzien van een waterzuiveringssystem.
Dit betkend dat het water in onze tanks extra wordt gereinigd met meerdere nano filters en kunnen we hierdoor het water drinken dat wij in de tanks hebben.
Dit heeft zeer veel voordelen:

  1. onze bemanning hoeft minder te sjouwen met zware waterflessen πŸ˜‰
  2. zullen we zo rond 3200 minder platsic flessen per seizoen gebruiken
  3. door dat iedereen uit een eigen bidon gaat drinken is het veel hygienischer (want vaak drinken toch meerdere mensen per ongeluk uit de zelfde fles) – wat we allemaal natuurlijk willen in tijden van Corona….Dus een echte win-win-win πŸ™‚
4 juni 2018: BBQ season is open

Dit jaar weer een nieuwe “feature” op een van onze boten. De Osiris heeft nu een “portable BBQ gas grill”. Dit seizoen zullen wij heerlijk smullen! Dank John en Frank voor het harde werk!

Kom je met ons zeilen? Neem dan je beste BBQ recepten mee!

9 mei 2018: En we klussen maar door…

Koop een boot en klus je…… wie kent het niet? De afgelopen weken hebben wij hard gewerkt om het teakdek van de Osiris te herstellen, nadat deze tijdens de aardbeving en de daaropvolgende tsunami vorig jaar juni, licht beschadigt werd. En omdat het schip toch al uit het water was, hebben wij ook meteen het hele onderschip opgeknapt.

30 April 2018: Gedeeld leed, is half leed πŸ™‚


Vandaag hebben nog een extra hulpje erbij gehad! Samen klust het toch ook echt stukken beter. We zijn al een paar weken bezig, maar gelukkig zijn we er bijna.

Naast het onderschip van de Osiris hebben wij ook een deel van het teakdek vernieuwd.

21 April 2018: Niet alleen “mooi weer” zeilen….

Terwijl FrankΒ  hard aan het werk is in onze thuishaven Kos, is de rest van de Crew nog even zeilen in Nederland. Nou…zeilen is wellicht niet de juiste omschrijving, want we hadden eigenlijk bijna geen wind. Richting einde van de dag konden wij dan toch nog de Spinaker hijsen…en op de achtergrond, een zielsgelukkige Julia!