Zon, zee, zeilen – genieten

BlueWaterSailing organiseert al meer dan 20 jaar avontuurlijke (mee)zeilvakanties voor alleenreizende en singles. Ons vaargebieden zijn Griekenland en Turkije en we bieden je een veelzijdige en onbezorgde tijd aan boord van de zeiljachten Omiros en Osiris. Deze comfortabele zeiljachten worden bemand door ervaren schippers, die het vaargebied als geen ander kennen en je graag alles vertellen over het reilen en zeilen aan boord.

Samen met je reisgenoten ga je een actieve en ontspannen zeilvakantie tegemoet. We zeilen van eiland naar eiland, gooien het anker uit in de mooiste baaitjes of meren aan in pittoreske vissershaventjes.

Anders dan bij het flottielje zeilen, bepalen wij onze koers en bestemming zelf en zijn we niet afhankelijk van andere meevarende schepen.

Terwijl de schipper en zijn maatje hun kookkunsten uit de kombuis toveren, kun jij heerlijk zwemmen en snorkelen in het kristalheldere zeewater of lig je op het ruime teakdek met je favoriete muziek in je oren nog even na te genieten met een glaasje koele witte wijn.

Op de Omiros en de Osiros zijn al heel veel vriendschappen gesloten. De ongedwongen sfeer aan boord zorgt ervoor dat het makkelijk is om contact te maken met nieuwe mensen.

Of je nu graag actief meezeilt of lekker met een boekje op het dek wilt liggen, het kan allemaal!  Wil je ook mee? Via ons contactformulier kun je een reservering maken. We nemen dan snel contact op om je zeilvakantie te regelen. 
Update Covid-19: Het zeilseizoen 2021

Veilig zeilen in 2021 
Update: Maandag 28-12-2020

We kijken terug op een bewogen seizoen 2020.
Het seizoen 2020 begon voor ons zeer onzeker ivm reisrestricties van en naar Griekenland. Echter is het ons gelukt om ondanks het Corona virus er een goed seizoen van te maken. Door onze genomen maatregelen was het mogelijk om veilig van onze zeilvakanties te genieten.
Ook voor het seizoen 2021, zullen dan ook de maatregelen zoals onderaan beschreven blijven bestaan.

Hoe zit het met zeilen en 1,5 meter afstand?
Tijdens het zeilen loop je minimaal risico op het corona virus.
Uit steeds meer wetenschappelijke studies blijkt dat besmetting met het corona virus in de buitenlucht uitermate zeldzaam is. De ventilatie is aan de buitenlucht per definities beter, de temperatuur, de zon en de luchtvochtigheid zijn van gunstige invloed.
De Griekse overheid heeft besloten dat er voor zeilboten onder de 20 meter geen beperkingen zullen gelden rondom de maximale capaciteit van het schip. Dit betekend voor ons dat wij, zoals altijd, met maximaal 8 gasten en 2 man bemanning per boot onze reizen mogen varen. Dit is zeer positief, want dit betekend dat wij onze prijzen niet hoeven te verhogen. 

Ongeacht het kleine risico, willen wij wel veilig met jullie vakantie vieren. Dit vraagt van jou extra voorbereiding. 

Op je zomer-vakantie paklijst zullen er dit jaar, naast zonnebrand, badpak en zonnebril ook de volgende items komen te staan: 

-Hand Desinfectie (gel of spray)
-Mondkap(jes) – alleen te dragen wanneer wij niet aan boord zijn en op plekken komen waar het vereist is
– Reisannuleringsverzekering (mocht je de reis wegens ziekteverschijnselen niet kunnen aantreden)
– eigen bidon voor drink water 

Wij doen ook een beroep op de solidariteit en gezond verstand van onze reizigers. Heb je symptomen of voel je je niet lekker, blijf dan thuis (hiervoor heb je een reisverzekering). Je doet dit voor jezelf (want je wilt niet in Griekenland naar het ziekenhuis/arts), voor je medereizigers, maar vooral voor de lokale bevolking. Wij komen namelijk op veel kleine eilanden, zonder ziekenhuisvoorzieningen en de gemiddelde leeftijd van de grieken op al deze kleine eilanden is relatief hoog.

Onze Corona-Voorwaarden: 

-vertrek garantie voor een reis vanaf  minimaal 5 boekingen
zie weken&prijzen voor actuele boeking status -staan er nog geen 5 boekingen, neem dan vrijblijvend een optie
– we behouden ons het recht voor om de leeftijdsgroepen bij elkaar te voegen
– wij sturen de factuur voor je reis pas 14 dagen voor vertrek en is er geen aanbetaling nodig
– mocht de reis wegens reisrestricties alsnog geannuleerd moeten worden, ontvang je de reeds betaalde reissom terug

let op: Je vlucht dien je zelf te boeken

We vinden het belangrijk dat jij goed geinformeerd bent over onze genomen maatregelen om een veilige en prettige reis met ons te kunnen garanderen.
Lees hier ons COVID-19 Protocol

Meer weten of boeken? Neem contact op via het contactformulier of mail direct naar info@bluewatersailing.nl

Onvergetelijke vakantie?

Zet koers naar de zon!

Neem contact op

Van eiland naar eiland

Ook gaan we regelmatig aan land en schuiven we aan in een taverna waar we ons laten verwennen op een van de Griekse specialiteiten met een glaasje ouzo of een ijskoud Mythos bier. Er is altijd voldoende tijd om een stadje te verkennen, een mooie wandeling te maken en te genieten van de geweldige uitzichten vanaf de diverse eilanden die we aandoen.


Genieten van de Griekse gastvrijheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief