1 week |Route Zuid

Deze zeilreis gaat vanuit Kos in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Symi.

All onze routes zijn indicatief en afhankelijk van de weers-en windomstandigheden. 

Bekijk hier een voorbeeld de Zuid Route:

Dag 1 (aankomstdag):
Welkom in Griekenland. Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos-stad verkennen.

Dag 2:
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vasteland van Turkije langs het meest westelijke van Turkije, Cape Knidos, naar het pittoreske haventje Palamut. Hier eten we bij Adamik. Mocht de wind meezitten zetten we zelfs nog iets verder door en meren we aan in Mesudiye. We eten hier bij Ogun’s place en doen ons te goed aan de vele Turkse hapjes..

Dag 3:
We zetten koers naar Symi. Symi heeft een van de mooiste havens van de Middellandse Zee. Het oude stadje, geheel in Venetiaanse sfeer herbouwd, staat hoog op de lijst van het werelderfgoed. Symi is een gezellig levendig stadje met een bruisend uitgaansleven. Men noemt het ook het “Saint Tropez” van Griekenland.

Dag 4:
Vandaag staat een lange oversteek op het programma naar het kleine eilandje Chalki. Chalki ligt ten noordwesten van Rhodos. Het is het kleinst bewoonde eilandje van Griekenland. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Chalki heeft een gezellige boulevard met veel terrasjes.

Dag 5:
Op het programma staat vandaag een pittige zeiltocht recht tegen de wind naar Tilos. Maar de moeite wordt beloond! Na een mooie zeildag varen we de baai van Livadia in. We krijgen een plekje aan de ferrypier als we beloven morgenochtend vroeg weer te vertrekken. Hoog op de berg ligt het verlaten dorpje Mikro Horio, dat omgetoverd is tot een grote openlucht discotheek. De nog overeind staande geveltjes zijn van achteren verlicht, en met de fonkelende sterrenhemel boven je, maakt dat het overweldigend.

Dag 6:
Hoog aan de wind, zeilen we naar Nisyros. We leggen aan in het haventje Pali. We hopen hier rond 16 uur aan te komen zodat we nog tijd hebben de vulkaan te bezoeken. Met een busje of huurauto’s gaan we naar boven. Eenmaal op de kraterrand is het uitzicht adembenemend. We dalen te voet af naar de bodem van de grootste krater, er zijn er drie. Hier en daar komen nog sissende zwavelgassen uit de rotsspleten naar buiten en in een van de dorpjes is een natuurlijke sauna te vinden waar de hete gassen zo door de rotswanden lijken te komen.

Dag 7:
De laatste zeildag gaat terug naar onze thuishaven op Kos. Onderweg maken we nog een zwemstop bij de Therma, de warmwaterbronnen aan de zuidkant van Kos en komen dan rond 17 uur weer aan in onze Marina. We maken ons klaar voor nog een laatste avond stappen en proberen het nachtleven van Kos eens uit. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bar’s en disco’s die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd

Dag 8:
Het einde van onze zeilzwerftocht, en naast kleurtje, neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis.

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, maximaal 8 personen. De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weer- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit altijd ter beoordeling van de schipper.

zeilen in griekenland, sailing greece, meezeilen